Jag fyller snart år.......



Hur söta är de inte? Totally LOVELY!




FF skriver kontrakt!

FF är alltså jag då, Fröken Fust! Nytt smeknamn som känna rätt smidigt, MYCKET bättre än Lotta som jag har hetat sista tiden. Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli en Lotta, jag känner redan en Lotta och ingen är så mycket Lotta som hon så jag kan inte vara en Lotta. Men FF kan jag lätt stå ut med att heta ;) BTW så låter titeln på inlägget idag som en barnbok så nu fortsätter jag som om det hade varit en sån!

När FF vaknade den dagen kände hon att det var något spännande som skulle hända. Det var inte att hon skulle till jobbet eller träna. Nej, idag var det minsann något riktigt speciellt som var på gång! FF låg kvar länge i sin säng och gick inte upp förrän hon var absolut tvungen. Hon satte äggen på kokning samtidigt som hon duschade - det hade hennes kompis lärt henne när hon sa att hon inte hann äta frukost. "Sätt äggen på spisen medan du duschar" hade kompisen sagt så nu hade FF börjat göra det! 
Sen kom FFs kompis hem och de sprang till bussen. När de satt och åkte pirrade det i magen för de visste att det var något alldeles särskilt idag. De kom fram till det stora huset med stora fönster och gick in genom glasdörren där det stod "Bank". Efter en stund kom en gubbe och sen satt de och pratade och....

... ja, det här går inte att skriva på det språket! Vi skrev kontrakt och betalade in depositum på ett konto och sen Whoops! så hade vi en lägenhet att flytta in i om sisådär ungefär 19 dagar! Jag har studsat runt på små moln hela dagen (förutom när jag bråkade lite med en annan mäklare och fick en lur mer eller mindre i örat) och bara tänkt på hur jag kommer ligga i soffan första kvällen så fort det blir mörkt och tända-släcka-tända-släcka-tända-släcka brasan! Annars har jag inte gjort så mycket idag, kom nyss hem från jobbet och ska på Zumba imorgon morgon innan jag går till banken och skaffar mig nytt kort! Så nu gör jag som igår kväll, förutom att jag tar en liten sallad istället för mitt glas juice.. Smask på er!



"Hello, I live here"

20 days...

... 'til I live in my gorgeous apartment! Önskar jag kunde skrivit "gorgeous penthouse on Manhattan" men det är ju för det första en lögn eftersom jag ska bo i Oslo och för det andra så har ni kanske fått nog av Carrie-på-visning-citat och för det tredje (den här meningen blir sjukt lång alltså, det ska jag minsann ha cred för!) så tackar vi ju nej till vårt penthouse nu när vi får en lägenhet med kick-ass-utsikt och vänta nu, jag kanske har nämnt det men... EN FJÄRRKONTROLL till att starta elden i öppna (fast stängda) spisen med! I'm in love!

Okej, nu kanske jag ska sluta bara prata om min nya bolig? Jag är bara fruktansvärt glad, så glad att jag är lycklig över att betala in massa pengar på ett depositumskonto imorgon med Asal och min nya hyresvärd! Så här glad för att "gömma undan" pengar har jag nog inte varit någonsin tror jag.. Brukar ju inte ha svårt för att bli av med pengar i vanliga fall men nu känns det så himla bra att ha de här undanstoppade totalt tills vi är alla tre och hämtar ut dem! (Vilket sker när vi flyttar ut för alla som inte har hört om det norska utleie-systemet med depositioner och sånt knas)

OCH idag har jag fått mitt nya norska personnummer, så imorgon blir det att gå till banken och ta foto till mitt nya visa-leg! En skitsmart uppfinning faktiskt, man har legitimationen bak på visakortet så man har bara ett kort att hålla reda på! Sverige, keep up ;) Lillebror kommer nog aldrig glömma när vi skulle ut i somras och han knappt höll på att komma in på sitt SEB-leg för vakten trodde det var fejk och sa:
"Du må ha visa-leg når du skal på byen"
För det första så visste han inte vad ett visa-leg var utan trodde vakten sa att han skulle visa leg och det sa han att det gjorde han ju och för det andra tyckte han inte att Oslo var någon by utan snarare en huvudstad ;)

Idag har jag gjort nåt som jag för första gången inte pallade - tränat utan att äta frukost innan. Jag gjorde det jämt innan "hemma på min gata i stan" men nu gick det ikke i det hele tatt! Jag hade ingen som helst energi och snubblade i trappan ner från crosstrainern efter typ 20 minuter, slog i lillfingern så jag fick ett blåmärke (har någon någonsin blåmärken på fingrarna??????) och nåt som känns som en nerv i kläm typ.. Note to self: eat something before working out. Always.

Nu ska jag avsluta min kväll som jag har fått för vana de sista veckorna att göra; med One Tree Hill på datorn, under täcket och med ett glas färskpressad Hardanger-äppeljuice. Cheers Mates!

"Hello, I live here"

...kommer jag snart att säga när jag ligger i soffan och ser Holmenkollens skidhoppsbacke genom en enorm glasdörr, med en fjärrkontroll i handen. Med ett knapptryck flammar elden upp framför mig och jag behöver aldrig någonsin fylla på ved för den brinner aldrig upp. Jag dricker upp mitt glas vin och går in i min walk-in för att se vad jag "har lyst på" ikväll, vrider upp musiken, öppnar dörren och där ute står alla mina vänner med flaskor i händerna och pumpsen på =)

Okej, jag erkänner att den sista biten kanske var en dröm - jag vet att min nya lägenhet inte ligger i Småland tyvärr.. MEN en sak jag vet är att den är helt underbar och att jag faktiskt kan styra en eld med fjärrkontroll - vem kan säga emot att det är gorgeous?! Att vi sen har en liten "bod" som är alldeles för stor för att endast innehålla mina och Asals resväskor är ju klockrent - här ska byggas walk-in!

Att vi sen kan gå ut på en markterass och ha utsikt över halva stan och inte ha någon insyn för att vi bor högst upp på en kulle betyder ju grillfest på verandan om jag kan mitt? Det här kommer bli helt underbart, det känns som att den här våren verkligen är den våren det kommer hända saker! Som jag skrev lite klyschigt precis efter nyår - det här är året ALLT kan hända! I'm on the right track now, people! My train is leaving the platform ;)

Sugar Baby Cash Mama..

.. is no longer Swedish! Ja, nu har jag varit här i andra landet så länge att jag inte längre bor i Sverige alls... Nu är jag bokförd i Norge och har norskt personnummer! Kändes lite bittersweet att lämna in formuläret och inse att nu ska jag skaffa fast läkare och norsk legitimation.. MEN jag trivs fortfarande sjuukt bra så det är lätt värt!

Igår var Cash Mama och Suga Baby ute på äventyr =) Jag hämtade Amalia på bussterminalen när hon slutade, sen drog vi till San Leandro, åt tapas och delade på en flaska El Coto Rioja - YUM! Måste bara säga att tapas är min nya favorit! Man kan ju få precis vad man vill och vad man är sugen på den dagen - här är gårdagens välfyllda bord:
- Lantbröd & aioli
- Parmaskinka & Manchego
- Vitlök- & chilifriterade jätteräkor
- Andalusisk gratinerad fisk
- Tomatsallad med pesto och balsamico
- Stekt potatis med aioli
- Flamberad Chorizo
- Friterade champinjoner med Manchego


Sjukt mätta, lite lulliga och väldigt nöjda drog vi vidare till Champoo och spanade in vår snygg-bartender och fortsatte dricka lite vin.. Efter ett tag frågade han om vi inte var trötta på vin och rekommenderade en ny drink - Sydney Ice Tea som är ungefär som en Long Island, utan tequila och cola - med Peach Tree och sprite istället.. Det var ju livsfarligt! Såååå gott! Efter en stund ropade han borta från bardisken och där stod två höga shotglas med sugrör och han hade blandat mini-P2's till oss =) Sen fortsatte kvällen till Kaos, där det var ganska tomt men vi satt och snackade skit med två norska snickare.. Skräll va?! Kvällen slutade hemma med en sleepover, i min lilla minisäng.. Men det fanns hjärterum så vi snackade lite till innan vi knoppade och vaknade som två små nyponrosor klockan halv ett ;)

Charlotte Wiklund-Sundgren...

...that's my name baby - don't wear it out.. Känns i alla fall så just nu för jag gör inget annat än att kolla på film numera.. MEN det betyder ju att jag har ett par stycken till att skriva upp på min lista över sedda filmer hittills i år:
- Unthinkable
- Stone
- Despicable Me
- Mulan
- 22 bullets
- Lottery Ticket
- Shelter
- Sammy's Adventure
- Conviction
- My Sister's Keeper
- The Last Seven

Den sista av dem behöver vi kanske inte nämna att jag har sett i det hele tatt, det var den sämsta skiten någonsin! Iofs borde jag väl ha tänkt efter när den fick 3.7 på imdb men det är inte alltid de har rätt - ju... eller? Hur som helst så har jag fortfarande en massa filmer jag ska se som jag inte har sett, bl.a. Around the Universe - en bestlesmusikal! Med tanke på hur det gick för Mamma Mia! så är jag lite överraskad att den här aldrig har blivit mer känd, men jag kanske får förklaringen när jag ser filmen.... MEN den har i alla fall 7.4 på imdb så den borde vara nåt att se =)

Annars har jag varit duktig idag, varit uppe i tid trots att det blev sent igår och tränade Zumba uppe på Colosseum! Sen fortsatte jag vara duktig när jag kom hem, åt sallad med kylling och gjorde en smoothie.. Tog en lååång dusch så jag blev riktigt skrynklig och genomavslappnad och sen var det slappt ett par timmar. Ikväll drog vi ut och käkade tapas på Barcelona - jättemysigt ställe och väldigt god mat! Deras potatis med aioli är kick ass! Därefter var jag så sugen på någonting så jag köpte en dubbel mocca (som visade sig vara en skitäcklig vanlig latte) och en liten påse godis och sen var det filmtime! Somnade till filmen vi såg idag, behöver jag ens säga vilken det var? 

Imorgon är det tillbaka till jobbet igen, jobbar tiiiiiidigt (8-16) så nu ska jag slänga mig i sängen med ett par avsnitt One Tree Hill (har fixat hela säsong ett!) och somna så fort som möjligt. Och just det, se inte The Last Seven om du inte har allvarliga sömnproblem och dina Stilnoct har slutat fungera ;)

Back to reality..

.. imorgon ja. Då är det dags att gå tillbaka till jobbet igen! Ska bli spännande att känna hur det känns att vara igång lite igen efter mer än en vecka av trötthet och filmer.. Så för att testa formen har jag varit och solat och lunchat idag, men det var vad jag orkade innan jag däckade i soffan (bokstavligt talat).. Så jag kan väl inte säga att energin ligger på topp än men den kommer väl tillbaka hoppas jag =) Kanske blir bättre om jag sätter igång hjärnan lite igen! Just nu får jag nog starta den med en tablett för huvudet vill inte vara med...

Lunchen var mumma btw=) Det var jag, Asal och Tilda som gick och käkade på People's! Eftersom vi har sån fruktansvärt bra fantasi så slutade det med att alla tre beställde samma sak.. Men det var sjukt gott iofs, en "ghetto burger" med kylling och avocado - yum! Det enda som inte var lika yum var att jag (efter att ha ätit upp så mycket jag orkade) hittade ett hårstrå i maten och det var inte mitt eget! Hatar kombon mat och hår, ingen stor fan av det alltså.. Men servitören hade lika stort krull som Henke när han hade afro så jag antar att jag inte borde vara förvånad..

Men vänta nu, det var ju något mer vi gjorde idag, vad kan det ha varit? Kan det... Är det sant att...... Har jag verkligen? JAAAAA!!! Vi har köpt biljetter till SENSATION WHITE i Oslo i april!!! Ska bara se till att bli frisk tills dess så kommer det bli KICK AAAAAAAAAASSSSSSSS!!!!! (Och ja, jag behövde alla de där utropstecknena och stora bokstäverna ;)



Over and out!

Mitt liv är sååå....

...oerhört spännande just nu.. NOT! Nu ska jag uppdatera igen då, inte för att jag har något kul att berätta om mitt liv just nu för det händer INGENTING utan mest för att jag har lovat...

Det roligaste som har hänt idag i alla fall är att jag fick ett mail av min lillasyster som går i nian. Hon hade fått en fysikbok idag som det stod Charlotte inuti så hon började läsa i den och det var tydligen som en liten dagbok =) Stod en massa om negativa och positiva poler som dras till varandra och en hel sida där vi hade kladdat om mensvärk.. (hmmm?) så det var väl det roligaste som har hänt mig idag! Har bett syster att ta bilder av mitt kladd och maila över så vi får väl se om det kan bli något jag vågar dela med mig av ;) Kul i alla fall, en tråkig och grå sjukdag i Oslo.. MEN jag har iaf mitt illa röda läppbalsam som en trogen följeslagare vart jag än går, min nya stora kärlek och det sötaste på länge! Check it out!
(Smygreklam javisst!)

Doktordiagnos = ?

Jaha, så kom då dagen när lilla Charlotte gav sig ut på gatorna i Oslo för att få en riktig doktors åsikt om hela sjukdomshistorian. Gick först till legevakten men de hade sååååå låååååång väntetid (för ovanlighetens skull..) och skickade vidare mig till ett anant legesenter i norra Oslo. Åkte dit, satte mig i väntrummet och fick vänta 45 minuter (!!!!) och sen kom läkaren och skulle börja fråga och fastställa vad det egentligen är med mig. Han tryckte lite på min rygg och lyssnade på lungor och sånt, sen skickade han hem mig med en sykemelding och två olika triangelmärkta smärtstillande och sa God Bedring!.. JAHA?! Men vad är det för fel på mig då?
Fick inga svar i det hele tatt på vad det egentligen är som ligger bakom allt det här.. Sköterskan sa bara att halva Oslo ligger nere (sjuka) och att deras datasystem var kaputt och lyssna på det här då:
Charlotte: Ja, jag har blivit andfådd och mitt hjärta har slagit väldigt fort när jag har ansträngt mig lite också, typ gå i trappor..
"Läkaren": Sånt kan vi inte kolla här, jag har ingen ekg.
C: Men det kanske kan bero på förkylningen och att det sitter i halsen och påverkar andningen och pulsen så?
L: Ja, det kan det säkert.

Tack så mycket, doktorn! Jag hade nästan kunnat googla fram svaret på den frågan själv och skrivit egna recept på lite smärtstillande och skickat hem mig själv med ett God Bedring, hör av dig om du inte blir bättre! Det hade tagit mycket mindre tid och jag hade inte handlat massa onödigt när jag var på apoteket som visade sig vara Boots.... I love Boots! Jaja, nu ska jag iaf lägga mig med lite nya triangelpiller i kroppen och sova sniffandes på mitt nya onödiga eos-läppbalsam! Because I'm worth it!

Självdiagnos = big NONO..

Ligger här ännu en kväll och kan inte riktigt somna fastän min kropp har varit död hela dagen och huvudet bankar som om hjärnan inte får plats där inne längre.. Har inte haft något liv sedan i torsdags så jag har ärligt talat inte haft något att skriva om, mina dagar har bestått av sömn, mat och filmer. Det här dygnet bara har jag sett 7 avsnitt Desperate Housewives, Tre filmer och ätit en stor tallrik Banana Split.. Ska se om jag kan minnas alla filmer jag har sett sen i fredags:
- 127 hours
- Black Swan
- Bröllopsfotografen
- Can't buy me love
- Cheaper by the dozen 1 & 2
- Eat Pray Love
- Harry Potter (den nya)
- Inception
- Little Fockers
- Step Up 3
- The Tourist
- Ticking Clock
Jag tror det var alla, kan ha varit fler om det är någon som inte finns på min dator som jag glömt... Så lägg på två extra just in case...
SÅ... Nu börjar jag bli sjukt trött på att vara ljud- och ljuskänslig, utmattad i kroppen och huvudet, ha ont i alla muskler jag kan hitta, bankande huvudvärk och inte ha lust med någonting.. Därför satte jag mig och skulle googla mina symtom för att kanske kunna förstå vad det är med mig.. INGEN BRA IDÉ! Det hela slutar med att jag sitter med datorn i knät och gråter för att jag inser att jag uppenbarligen är utbränd! Men vänta, jag kanske är årstidsdeprimerad.. eller har hjärnhinneinflammation... eller hjärtmuskelinflammation... eller har jag det mystiska viruset XRMV eller är jag...? MY GOD! Jag tror att jag har allt just nu! Helt enkelt skriver vi in i raden av Note-to-selves: "Sluta genast sätta egna diagnoser genom att googla symtom". Imorgon är det jag som går till doktorn!

Nytt år, ny start!

Ok, here we go! Ett av mina nyårslöften i år var att jag skulle börja blogga mer så jag kunde få min blogg fixad och designad av Martina.. Så det är väl lika bra att infria det så fort jag kan så det blir nåt av det här..
2010 skulle jag nog kunna sammanfatta som ett omtumlande år med förändringar och massor av det som tidningarna hade kallat "chocker" hit och dit. Nya barn (dock inte för mig, thank god!), nya vänner, nya jobb, nytt land, ny släkt och ny vardag. Jag vet inte om man kan säga att det var ett bra år direkt men det är väl så att allt händer av en anledning och man lär sig av det. Jag vill ändå tro att det är en mening med allt så vi säger det.
2011 inleddes bokstavligt talat med Fireworks och underbar utsikt över Oslo. Ett sånt moment som man tar en minnesbild av i hjärnan som aldrig försvinner. Högst upp i Vigelandsparken, massor av lyckliga människor runt oss, massor av fyrverkerier och brinnande risballonger (don't know the name), rosébubblor och "Baby you're a firework" i högtalarna. Nyårslöften hann det bli ett par stycken och än så länge går det bra med alla faktiskt! (Ritar ett rosa kors i taket) och om jag får bestämma så fortsätter det så!
Nu är det dags för att vara lite klyschig och lämna allt det gamla bakom mig och försöka se framåt och inte gräva ner mig i 2010 för det är väck nu! Alla de bra och underbara minnena ska förstås få stanna men resten kan ju dunsta... Ny start, nytt år, nytt liv - 2011 nu kommer jag! Hittade ett citat i en tidning som jag klippte ut och satte upp på väggen, riktig klichée men jag älskar det!
"As you dream - so you shall be"

RSS 2.0