... ego-boost!

...att vara ute vid ett vattenfall i Oslo en septembereftermiddag med Martina innebär att man har på sig i stort sett ingenting (åtminstone alldeles för lite för "värmen" ute), blir dyngsur av att bli vattensprutad överallt och har rinnande smink i hela ansiktet - men fy fan vad snygg man ser ut!!! Och sååååå jäkla kul det är!!!! :D
 
Martina, hoppas du inte blir sint på mig för att jag la ut den här nu - jag vill bara skryta lite med dig! =)

Annars var vi ute en sväng och skulle säga hejdå till Ivana igår kväll, först ett glas vin på Qba, en drink på Aku Aku och en lime cut på Cafe 33.. Snacka om att man satt i tre olika världar och drack tre olika saker som passade helt perfekt in på ställena.. Aku Aku är min nya oas! Har aldrig vart där innan men det lär bli fler gånger om jag får styra! Och nästa gång SKA jag ha en Volcano Bowl! (Den här gången blev det Raspberry Mojito) HIGH FIVE! ;)

Underbar månad i Ouschloooou!

Nu börjar det verkligen likna något med det här livet alltså! Jag börjar komma in mer och mer i Ikea-lunken och känner mig mer och mer hemma för varje dag som går.. Sen är jag så lycklig för min heltidstjänst! Jag hatar att skryta men ibland måste man få vara stolt över sig själv med det man lyckas med, även i Jante-land! Just nu är jag sååååå glad över min fasta tjänst! :D

Nu kommer det här bli ett sjukt lyckligt inlägg så ni som inte orkar läsa en massa glädjefyllda saker och inte vill vara med om lyckorus borde uppsöka en annan blogg för just nu ser jag bara ljus i tunneln! Hoppas verkligen ingenting händer som plockar ner mig än på ett tag för nu är det fan min tur att sväva ett litet tag!

1. Nästa helg åker nästan hela tjejgänget och möts upp i Göteborg och har en mys-shopping-fest-och-kosehelg! Med en ny norsk lön i fickan och svenska prislappar på allt - need I say more?

2. Imorgon ska vi på Oskar Linnros, förfest med bara Oskar, Oskar, Oskar och sen konsert på Blå! DIN MAMMA! 

3. När jag har varit i Göteborg tar jag med mig Therése tillbaka till Oslo en hel vecka och jag är ledig helgen IGEN och jobbar bara fyra dagar!

4. Den 15 oktober (nästa månad ok, men det är mindre än en månad dit från idag) kommer HOFFMAESTRO!! Kommer bli en kväll som aldrig kommer glömmas och det kommer eka "Naaa.. Na NaNananana Na Nanananana" i Oslo flera dagar efter!

5. Katta ska flytta tillbaka hit och Jona kommer och hälsar på!

6. Sömnbrist är sååå inne 2010, sova är såååå 90-tal liksom :D

Så fastän jag sitter här med lite småfeber, galen huvudvärk och är sjukt proppmätt (!) efter baguetter med nyskalade räkor med Hilda så känns det som livet börjar ge mig lite Tequila och salt till mina citroner :D De säger att man inte kan få allt här i livet men just nu känns det som att jag så gott som har det åtminstone ett tag framöver! (TOUCH WOOD.....! :P)

Nu är det höst...

... när man fryser så det biter till i kinderna när man går ut och det är sådär kallt att man får världens kallaste nästipp, då är det höst igen.. Fast iofs så har den sin charm, det är ju sjukt mysigt att tända en massa ljus och bara kose sig, och när man går och tränar och är skönt trött när man kommer ut blir det kallt så man piggnar till lite igen. Det är ganska mysigt när man får klä in sig i tjocka koftor, mysiga jackor och leta fram halsdukar och skinnhandskar igen =)

En sak till med hösten är att jag får tillbaka min träningspepp! Igår var jag på gymmet och bara körde lite själv, idag ska det bli hemma-yoga på min nya matta och imorgon har jag bokat in mig på Zumba på gymmet! Spännande! Man mår så mycket bättre om man bara rör lite på sig, synd bara att man glömmer det mellan varven (läs: på sommaren)..

Ännu en sak jag älskar med åtminstone den här hösten är att det är massa konserter på gång i Oslo nu! På onsdag nästa vecka ska vi gå och se älsklingen Oskar Linnros och i oktober ska jag äntligen lyckas tajma när Hoffmaestro kommer till stan! Har ju missat båda de förra spelningarna de har haft under tiden jag varit här så nu kan ingenting stoppa mig!! (Touch wood)

Nu - yoga! Over and out!


I wanna know your name, name, name, name, name.....

... you just killed me - could you at least do that? Well, I know your name... WEEKEND.

Ikea vet verkligen hur man ska festa, det kan jag ju lugnt säga! Helgen började med att jag efter väldigt väl inarbetad övertalning (tror jag absolut) följde med och skulle ta "en öl" på Fiasco efter jobbet.. Kvällen tyckte jag skulle sluta när vi suttit kvar och pratat med de som jobbade på stället tills halv fyra, men nej då. Hem fick man ju inte gå... Det var "Du måste ju leva ditt liv" och "Var inte så safe hela tiden" och "Du ska ju ha något att berätta för barnbarnen".. Så vad ska man säga? Det är klart det var dags för efterfest! Hamnade i en tjejs studio och satt och pratade alldeles för länge och när jag skulle gå hem hittade jag inte ens ut från innergården :P Men hem kom jag och ställde mig och kokade nudlar!

Sen var det jobb och personalfest på kvällen.. Jobb till nio? Ja, men varför är jag inte förvånad? Duscha och fixa och peppa på jobbet och sen var det dags att dra till Yaya's och spise litt thai =) Blev lite smått generad när vi som jobbat sent kom in och alla applåderade och skrek, men det gick över efter ett par glas vin! Maten var som vanligt underbart god och när vi precis hade hunnit äta klart blev vi serverade champagne på innergården =)
Vår charmigt (fylle?)sentimentala chef skålade och var stolt innan det var dags att gå vidare till Zinatra, en karaokebar.. And guess what? Åjo, I will survive! Skulle ju såklart spexa till det och sitta på en barstol och fjolla mig, men det bjuder vi på! Kul var det! Sen blev det en sväng till Yatzi och därefter en promenad med fint sällskap till Aker Brygge och efterfest som vi somnade på.. Bokstavligt talat =P

Söndag: vakna, gå upp, åka hem (kändes som en WoS fastän det inte var det), frozen yoghurt och vitt iste, somna om, Mc Donalds, Sunes Jul, mys, prata i telefon, inte somna, inte somna ens lite, inte somna ALLS, smsa, somna.

Behöver jag säga att det gjorde fysiskt ont i mig när väckarklockan ringde i morse? Godnatt, folkens.. Nu stämplar jag ut ett par timmar! =)

Finfest, Ballerina kladdis och nya kusiner..

.. det är väl så man skulle kunna sammanfatta den sista tiden. Men mest kanske så som livet ska vara i allmänhet =) Fick en underbar start på ett mail som värmt mitt hjärta de sista dagarna:
"hej hjärta!! du ser verkligen ut att må bra!"
Helt underbara ord verkligen och jag blev så lycklig av att höra dem! TACK!

Sen har jag varit hemma i Svedala en liten runda, varit på en liten turné skulle man kunna säga.. Först på torsdagen blev det en tripp till Göteborg med sleep-over hos kusinen, fick en stor glädjechock när vi gick och skulle handla och jag insåg att allt var så billigt och att jag saknat en massa saker! Det var "nämen kolla den!" och "men finns den i sån här också" och "va?! har den alltid kostat såhär lite?". Så inköpet till frukost den kvällen var Brämhults Apelsin/Mango och Yoggi vit persika/vit choklad - och det var ju nästan GRATIS!! Skulle sova i soffan och låg framför tv:n och njöt av den nya Lidl-reklamen och svensk text på Will & Grace innan jag slumrade mellan hostningarna.

Dagen efter blev det hårdshopping, man ska ju vara snygg när man kommer hem! En snabb lunchfika med Katta och sen satte jag mig på tåget med väskorna fulla. Kom hem till familjen på kvällen, åt räkmackor och gosade med hunden. Sen satt jag ute på altanen med mamma under varsin filt, drack martini och pratade massor tills klockan var långt efter tio och det var dags för mammi slumra. Jättehärlig kväll med välbehövligt mamma-mys och massa gos med hunden.

Lördagen var inte mindre fullspäckad, den började med lite ångestfylld shopping - man springer ju alltid på massa folk.. Sen gick jag till ett efterlängtat besök hos Steff och blev fiiin.. Men snacka om att lida pin alltså! Är det bara jag som har så känslig hud och konstiga ögonbryn att det blir blod, svett och tårar så fort man ska trimma dem? Men snygg blev jag i alla fall så det var väl värt det kanske, någonstans.. Hem och fixa iordning resten och sen blev det 25-årsfest med de bästa! Vilken kväll! Det var verkligen nåt att minnas... (pik?!) Avslutade kvällen med lite cinzano hemma och ett nytt band att lägga till på chill-listan på spotify =)

Söndag, bakismiddag med alla pinglorna på Juventus. Kick-ass-tzatziki alltså! Sen blev det kaffe och Ballerina Kladdis innan jag begav mig till lägenheten för att lyssna på tystnaden en liten stund. Därefter ut till familjen igeno och sumobrottas! Ja, bokstavligt talat faktiskt =) Sjukt kul att krypa in i de där dräkterna och springa runt på en dyblöt matta och brotta omkull familjen! Obesegrade Charlotte kanska har hittat en ny karriär? Sjukt kul i alla fall! Avslutade kvällen med ett besök hos Tiger i den nya lyan och kom ikapp varandra lite.. Lovely!

Måndag var det återigen dags för hit the road. En runda till Gbg igen och träffade Katta på stan för en liten snabb shoppingtur. Sen gick vi hem till henne, hällde upp varsitt glas rosé och satte oss på balkongen i solen för kanske sista gången det här året.. Ett riktigt perfect moment, kjempekos! Satt och pratade och mös i solen innan vi gick in och lagade lite mat och spenderade kvällen i soffan med vin och kaffe och en filt.

Sen blev det tisdag och tillbaka till livet igen, det kändes verkligen som om jag hade varit borta hur länge som helst när jag klev in i ljuset i min blågula uniform igen och det är ju sjukt att man inte ens kan vara borta ett par dagar innan man känner sig som man missat ett halvår.. Men det blev onsdag i alla fall och då var det minsann dags att uppdatera rummet lite, nu när jag helt plötsligt ska bo här alldeles ensam.. En hylla och lite boxar, blommor och ljus och sen var det lite mer "hem" över hela min tillvaro. Sjukt nöjd! Dessvärre inte lika nöjd när jag kollade saldot på Oslos Sparebank.. :P Men i helgen blir det i alla fall personalfest med åtminstone halva kjökken-gänget (35 pers!) så nu ska jag ta fram min nya skjorta ur garderoben och ta på partypumpsen igen! Vi ses eller hörs eller nåt i dimman!

Over and out for now.

RSS 2.0