Aaaaaand... Action!

Har haft en "ledig dag" idag efter att ha jobbat 6 raka, planen var att fixa lite i lägenheten (dock inte borra =P) och spinna på kvällen.. MEN det blev en härlig fullpackad heldag, började med att vara barnvakt åt Noah med Mia en sväng.. Har fått nytt namn också, lät som han sa antingen "Kåått" eller "Shåått" -> Kåt eller shot alltså ;P Haha, tänk vad de kan få till det ibland =) Jag insåg en sak också: att jag inte är kapabel att ha goda saker hemma utan att äta upp dem.. Jennie hade nämligen snickerskaka i kylskåpet och den var som ett hjärnspöke hela tiden vi var där (bara en liten bit till...en liiiiiten)... Dags att lära sig att säga nej till allt sånt där nu, ska vara sådär duktig igen..

Fortsättningen var städningen hemma, som startade i köket.. Svinto gör verkligen underverk! Varför har ingen sagt det till mig innan? Min nya bästis till allt! Sen lagade jag tonfiskgratäng så nu har jag tre nya matlådor =) Därefter dammade och dammsög jag lägenheten, städade badrummet och hängde upp nya gardiner.. Housewife at work!

Sen kom nästa sväng; lite spinning och solning. Måste ju försöka göra nåt så jag blir lite brun o smal nu när man bara känner sig blek och fet =P Gick och köpte en hårfärg på vägen hem också så nu ska jag bli en ny människa! Strax kommer frugan en sväng och ska fika och snacka lite skit, ska be henne fixa mitt barr också =) Sen är det bingen som gäller, har varit en härlig dag men är jag trött nu? JAPP!

Barnvakt-städa-diska-laga mat-städa igen-gardiner-spinna-sola-handla-fika-färga-fixa-sova=underbart fullpackad dag!

Snälla lilla krumelur...

... jag vill aldrig bliva stur!

Modevisning ikväll för Kalmar FF's tidning Fokus, den här gången på Leo's Lekland som ska öppna snart vid Giraffen! Som vanligt FF-spelare som gick och vi hade Petter Wastå och hans tjej Ulva (tror det stavas så). Lite roligt att Rydström den här gången kom in med barnvagn på catwalken när han förra gången gled in som pimp med ett harem =P

Ja, nu till saken. Efter modevisningen fick man (om man ville) testa på att leka, klättra, rutscha och busa i leklandet. Jag var sjukt sugen på att prova nån rutschkana eller så, det såg ju så himla roligt ut! Men ingen av mina jobbarkompisar ville leka med mig och jag kände inte för att knuffa undan ungarna och få alla snygga och viktigs människors blickar på mig - ensam! Typiskt, tänkte jag och stod istället och tittade drömmande på alla som flög ner för kanorna och sabbade sina fina frisyrer i farten.. Kunde nästan känna pirret i magen när man flyger ner =) Men så kom chefen med kläderna och det var dags att åka hem..

Jag har ett jobb, en lägenhet, betalar mina räkningar, har både ICA och Coop-kort och en massa andra vuxensaker.. MEN jag tänker aldrig bli en sån där tråkig vuxen! Jag älskar vattenrutschkanor, minigolf, rosa kläder, Astrid Lindgren och Disney. Ok, det finns massa andra saker som jag också har på listan som är långt mer mogna men de där barnsliga sakerna är ju sjukt roliga.. Synd att jag aldrig åkte rutschkana när jag hade chansen, tror de har åldersgräns där på normala dagar.. Det skulle ju se lite konstigt ut om en 23-åring kommer in och vill leka =P Jag hade ju faktiskt tre personer som stod nedanför o skulle ta emot mig =)

To drill or not to drill..

... that's the question! Mitt lilla "Projekt få upp ljusspiral" jag tänkte genomföra ikväll gick sådär om jag ska vara helt ärlig.. Tänkte bejaka min manliga sida idag (eller kanske leta upp den :P) och borra i väggen med en slagborr! Jag tycker egentligen att sånt är rätt kul faktiskt så det skulle bli en liten declaration av att jag Kan Själv!.. Så jag markerade ut var på väggen de tre hålen skulle sitta, som en äkta Martin Timell markerade jag på borrstiftet (heter det så??) med maskeringstejp var jag skulle sluta borra och började. Första hålet gick fint, borren snurrade bra och jag hamrade in en plugg. Hål nummer ett-check! Hål nummer två, here I come! Jag borrade och borrade och borrade och det kom ingenstans. Så jag tog ut borren ur väggen och ooups! - Borrstiftet (jag kallar det så nu) var hälften så långt som det var när jag började och svart på toppen. Såg ut som toppen av en bränd tändsticka...

Ringde halvt förtvivlad till mitt Air Force o kollade vad jag hade gjort för fel och fick svaret: "Fan, vilken otur du har. Du måste ha träffat något armeringsjärn i väggen eller något. Det har jag aldrig gjort och jag har ändå borrat en del..." Försökte få loss stiftet och sätta i ett annat och får inte loss det.. Satte mig ner på golvet med fötterna rakt ut och borrjäveln emellan dem och pressade tillbaka tårarna (haha).. Min ljusspiral får antagligen stå kvar på golvet ett halvår till och där fick jag en smäll på käften. Tänkte verkligen bevisa att jag kunde fixa det här, på egen hand.. Men det är väl bara att inse - jag är helt enkelt gjord för något helt annat. Jag är bra på att dansa, spela Singstar, äta choklad, sminka mig och gå/springa/dansa/hoppa i högklackat. Jag är en brudig babe som inte ska sabba naglarna genom att försöka låtsas vara händig. Jag kan sätta ihop möbler och spika upp tavlor, men där får gränsen gå. Jag är helt enkelt inte skapt för att vara manlig, jag får helt enkelt göra det jag är bra på istället. Hantverkare med borrmaskiner kan man ju hyra in ;)

Like clockwork...

..."Girls like to be screwed, they just don't like to be screwed over"
- Michael Douglas (ok, i en film så orden är väl inte hans... men ändå!)

Jag tror att alla kommentarer från mig är överflödiga :)

Men ärligheten då?

... vad har vi gjort egentligen? Ja, såg ni? Jag skrev VI, det innefattar mig. Jag erkänner, jag har inte varit 100% uppriktig hela tiden men jag har verkligen försökt. Har jag fått raka frågor har jag sagt som det är, inte slingrat mig och INTE ljugit om saker. När man inte frågar mig så har jag ju inte alltid tagit upp saker själv. MEN det verkar inte som att dörren svänger åt båda hållen i det här läget (det uttrycket låter såå mycket bättre på engelska men jag vägrar vara Kishti).. Jag har bett om ärlighet och jag vet att ni vet om det. Så varför inte pröva det? Det är så mycket lättare när man inte behöver minnas vad man har sagt för det var sant och det är bara att gå tillbaka till fakta om något kommer upp igen. Lägg ner all bullshit nu och testa ärlighet. Och med det menar jag inte att man behöver vara elakt ärlig, utan man kan ju fortfarande tänka på hur man lägger fram saker så det inte behöver göra onödig skada. Allt blir så mycket lättare och hur mycket energi skulle man inte spara?

Jag har insett att jag inte heller har varit någon ängel, om någon har blivit sårad på vägen så är jag verkligen ledsen för det. Jag är så pass ärlig att jag kan erkänna när jag har gjort fel och be om ursäkt för det även om jag gör det på ett kanske lite fegt sätt - genom bloggen. Men jag gör det i alla fall! Ni, däremot, borde slå upp orden ärlighet, empati och KARMA i ordböcker eller NE och kolla om ni kan lära er innebörden. Har ni något att säga så är det helt ok att kommentera anonymt, jag tål det och det skulle kunna bli en intressant diskussion :)

Till sist: Tro, hopp och kärlek borde få ett ord till.. Kan ni gissa? ÄRLIGHET.

What can you expect here in Tiger Land?

...åker på utflykt imorgon med Mia till Malin på andra sidan landet. Tiger, nu kommer vi :D

Dags att börja packa väska nu, satte på min nybrända sov-skiva - Ja, jag har faktiskt såna.. Minst tio vid det här laget! Kan aldrig somna när det är helt mörkt och tyst, då är det härligt med lite skön musik. Just nu rullar In the arms of the angels från City of Angels, måste vara en av de finaste låtarna någonsin. Känns ganska klockren för mig också, finns många rader i texten som är träffande och passande..

Har varit så trött den här veckan, trött på jobbet o trött på mig och trött på det mesta. Har nog en liten svacka, så vad kan passa bättre än en sväng till Göteborg och en helg med mina siamesiska trillingar? Ska bli helt underbart att fly den grå och trista vardagen här hemma och se vad som finns på Bästkusten :) Speciellt när Malin finns där också, har saknat dig massor!

Nu ska jag pigga upp mig lite så jag kan få fart i mina planer och komma igång med resten av mitt liv, får se vart vägen leder nu :) Har ställt in mig på att shoppa lite lugnt också, hur det nu ska gå? :P Men ett par chockrosa leggings som jag har spanat in och lite stövlar o sånt ska nog kunna få plats i budgeten om man knuffas lite! Som min jobbarkompis brukar säga: Det finns alltid havregrynsgröt!

Har insett att jag kanske har gjort lite fel också i vissa lägen, jag har nog varit ganska förvirrad ett tag.. Sorry!
Dags att packa pumps och kuvertväskor nu, i helgen blir det SATC! In these shoes - I don't think so ;)

När andra säger det bättre än mig själv...

...låter jag dem föra sin talan:

"Smilgropar på låren tyder på ett lyckligt ........"
Mia Törnblom

Kanske inte ordagrant - men visst är det KLOCKRENT!


RSS 2.0