"Eller sant?!"

Sådärja! Ännu en blöt helg i Oslo är slut och imorgon blir det IKEA igen! Har upptäckt att jag tydligen numera borde kalla mig själv för "svorsk" (Svensk/norsk) eftersom jag inte kan prata nåt av språken som de borde vara längre.. Gick på stan med Therese i lördags en sväng och kom på mig själv med att säga "Eller sant?!" alltså en blandning av svenska eller hur och norska ikke sant som egentligen betyder exakt samma sak men jag inte kunde få ihop riktigt... Hmm... Så snälla, mobba inte mig när jag kommer hem - I cant help it!

Fredagen blev en ganska lugn tillställning men mitt humör var på topp från början till slut av kvällen! Lurade hit två av mina nya jobbarkompisar för gårdsfest som blev fest i storköket p.g.a. regn.. Men vi satt nere hos oss mesta av tiden och sen var vi bara där uppe en sväng - men det var en BRA kväll =)

Lördagen blev segare än vi hade planerat som vanligt... Det började med att man som vanligt sov lite för länge, men inte så länge den här gången.. Vi slängde kull oss framför en dator och kollade på försnacket till Kronprinsessans bröllop och insåg att vi kanske var mer patriotiska än vi trodde! Vi tog oss ut på stan och gick och köpte en liten tårtbit och champagne för att inta sängarna igen framför svt.se's livesändning =) Det var verkligen vackert alltså, och på tal om vackert - VICTORIA! Vilken vacker kvinna det är alltså.. Och det bara fullkomligt lyste om henne hela tiden, där snackar vi lycka! Det bästa (ja, efter allt gulligull då) var precis i början av sändningen när de hälsade alla svenskar som kollade i utlandet via nätet eller svt Europa välkomna och vi nästan började lipa och kände att "Sverige kommer ihåg oss ändå en dag som denna"... Hahaha.., Blödiga brudiga tjejer som ligger och ska kolla på bröllop! "Dumma svenskar" som de hade kallat oss här ;)

Sen var det dags att svida om för att sätta igång festen igen - det blev förfest på en takterass och det var sååååå mysigt! Lite kallt iofs men det var verkligen en riktig hit med en sån terass - I want one! Därefter gick vi till svennestället som ligger här i närheten - Qadiz! och fortsatte kvällen med de magiska nachosen och lite öl (Kors o taket?!) och bara hade en allmänt trevlig och bra kväll.. Dock skulle jag ju säga att fredagen av någon anledning ligger i topp ändå =)

 Så blev det än en gång söndag och min väckarklocka var avstängd! Dock inte den mänskliga väckarklockan Tusse, som kom in och kickade igång mig för att gå och sola i parken eftersom himlen var klarblå.. Men när vi kom dit var den inte lika blå längre och det blåste faktiskt lite kallt - Murphy's lag! Så vi gick och solade på "Brun och blid" istället och sen när vi kom ut var det såklart knallblått där uppe igen... Men vi var hungriga så vi gick till Aker och köpte världens bästa, Mexicana såklart.. Mötte en kille som vi har hängt lite med och bestämde oss för att ta med pizzan till Volleybollparken och slänga kull oss i solen ändå (trots solarie-fusket innan..). Så där låg vi sen i solen och sjöng alla snapsvisor vi kunde komma på och skrattade - så skulle en ha att när en har att som sämst!

Kvällen avslutades med städning av leiligheten, pantning av burkar och hyrning av film, Have you heard about the Morgans? Nu ligger jag och T i varsin säng med varsin dator i knät precis som vanligt och uppdaterar omvärlden om vad som händer här.. Vi har startat nedräkningen nu förresten: 4 dagar kvar!!!!!!! Midsommar och Öland, here we come! Tills nästa gång kan ni ju ha en låt att lyssna på...

http://www.youtube.com/watch?v=WAph3TUK3jU

Lovely! JAG LÄNGTAR!!

...och di forskjellige höydera på höyskap är?

...125, 195 och 217 uten ben; 141, 211 och 233 med ben! Vil dere ha sokkel och gesimslist på skapet? Hvilken front? Hvordan skal insidan se ut? Skuffer? Hyller? Uttrekkbar inredning? Dekksider?

MY GOD!! Vad det är översvämning i min hjärna för tillfället!! Det är helt underbart att få använda den igen efter två intelligensfria månader på posten, men shajt vad fullt det börjar bli nu! Som ingen kan ha missat (eftersom jag gärna skryter om det.....och är stolt såklart!!) så är jag alltså på upplärning på Kjökkenavdelningen, IKEA Furuset i Oslo. Det kan ju nämnas för den som inte vet att IKEA Furuset är världsledande på kjökkenavdelningen och ligger världstvåa i försäljning rakt över. Det är helt SJUKT att det är så mycket varor som kommer och går där varje dag! Men jag måste ändå säga att det är ett ställe med massor av underbara människor och de verkar hittills ha väldigt bra stämning på jobbet och en superhärlig sammanhållning på avdelningen! Det finns 58 forskjellige nasjonaliteter på varehuset och det är cirka 500 ansatta. (Jag är svorsk nu, you know)

Hittills har vi fått sitta vid datorer och köra upplärningsprogrammet för att nöta in allt från skapstammer till hvitevarer. Ursäkta att jag blandar språk men jag får inte ut de svenska orden just nu :P Sen när man har gjort klart ett kapitel så kommer det ett litet test och sen kan man gå runt och titta och klämma och utforska alla de olika produkterna så man kan dem sen. Jag måste bara flika in att jag börjar tänka lite på norska också nu, så det här inlägget kommer ta en stund för jag är för tillfället språkskadad. Men det är asjobbigt att vilja skriva "alla di forskjellige varerna" eller "så att du blir kjent med dem" i stället för "alla olika produkter" och "så du kan dem". Jag vet inte vilken fot jeg skal stå på!!

Vi har också fått vara med på dels ett personalmöte för hela IKEA där de gick igenom allt från kampanjer till månadens ansatte och man fick Brämhults smoothie och en ciabatta =) Sen var det avdelningsmöte med fotografering av teamet och samma där - smoothie och ciabatta, dumle, polkagrisar och frukt =) Så det är verkligen mycket mat, mat, mat som gäller.. En sak som är helt underbar om dagarna är när man har jobbat på lite snabbare än de andra och får sitta i Kjökkendesign-programmet (som förövrigt finns på IKEA's hemsida om nån är nyfiken..) och designa en massa roliga kök! När vi kom hem efter första dagen satt vi framför datorerna tills vi bokstavligen stupade och huvudet surrade med designidéer =) Mitt snurrade lite för att jag var magsjuk också iofs, spydde på natten och gick till jobbet igen på morgonen, kände inte att jag kunde vara borta dag 2 på nytt jobb, med upplärning och allt.. Så hela förra veckan var lite blurrig för jag hade ingen energi när magen var störd men det var bara att härda ut tills det försvann äntligen i lördags!

Nu känns det som jag har skrivit hur mycket som helst och det blir jobbigt att läsa om jag skriver mer.. Så jag ber än en gång att få återkomma senare (om internetjäveln behagar att funka imorgon) och fortsätta då... Men det är såhär mina dagar ser ut för tillfället och snart kan jag känna att jag kan skriva lite oftare och roligare kanske, inte bara ren fakta ;)

Bara en sak till: SNART ÄR DET MIDSOMMAR!!!!! :D

Monday morning...

... och jag vaknade för att inse att jag börjar en halvtimme senare än vanligt idag, helt underbart! Men när jag redan var uppe, igång och vaken orkade jag inte somna om igen (högoddsare?!) så nu sitter jag här istället.. Fast det var ju iofs på tiden att jag visar att jag lever igen? Egentligen har jag inte gjort så mycket sen sist, fast ändå mycket på nåt sätt..

Helgen förra veckan gick åt till att sola, sola och sola.. Sen blev det lite fest på fredag och lördag kväll.. Vi käkade världens godaste nachos på ett uteställe som heter Qadiz! och hade det allmänt skönt. På söndagen efter vi hade solat tills det blev kallt, gick vi till Slottsparken för att grilla lite. Vi hade jättemysigt (kosade oss som fan) och när vi precis var färdigätna märker jag att jag själv skriker ett sånt där riktigt film-brud-skrik! Helt plötsligt dyker det upp såna där bevattningssystem lite här och var i parken och ett av dem sätter igång klockrent rakt i min rygg. Tack, det kändes ju superbra! Så den kvällen tröstade vi oss med Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk och halva Benjamin Button =)

Nu ska jag faktiskt sminka mig så jag ser respektabel ut på jobbet, inte som en panda....
Ska fortsätta när jag kommer hem så ni blir lite up-to-date med IKEA =)


RSS 2.0