Ooupsie Daisies!

Nu har det gått sådär lång tid igen..... Har liksom varit total mess här borta och massa annat hela tiden så ja.. Men nu är jag i alla fall med igen, ska försöka uppdatera lite mer..

Detta har hänt sen sist:
- 25-årsfirande hemma i Småland
- 3 av 4 kjökkenseminarer klart
- Underbar middag och singstarkväll
- ROBYN-konsert!
- Hyttetur med Martine och Cathrine

25-årsfesten var helt lovely - tack alla som gjorde det till en så bra kväll :D Inte minst alla som skötte sina hemliga uppdrag som de skulle - moster fick ihop en massa stulna servetter, hennes man höll flera underbara tal om sommaren, lillebror som inte fick ta i hand utan high-five:ade o.s.v.... Riktigt härlig kväll! Något som klaffade totalt var ju maten: italiensk smörgåstårta (med ruccola, parmesan, serrano, salami etc..), kålsallad med flädervinaigrette och grön vårsallad med spenat, päron och purjo.. YUM YUM YUM! Till efterrätt blev det chokladchock-tårta och marängtårta.. Mätt? Nae då.. Alla som orkade stannade så länge det gick och det var massa glada miner och DANS tills vi stupade ner i chipsskålen innan vi åkte hem ;)


Kjökkenseminarerna har gått klockrent - förutom att vår aktivitetsansvariga på jobb har varit borta och inte kunat dra i alla trådarna för seminarerna.. Vilket betydde att det blev ingen mindre än mig som stod för att projektorn blev inkopplad, att give-aways blev hämtat och att gästerna på seminaret fick kaffe och bullar i tid... PHU! Första gången gick det fint, men då var det ju så många inblandade.. Förra gången verkade det som de tyckte att "nu kan ju du det här" och det gjorde jag ju iofs men det var tufft när tekniken sviker en halvtimme innan presentasjon och IKEA Food har tappat bort våra kannor..

Första "riktiga" middagen i lägenheten är nu klar! Fem tjejer satt runt bordet med fullt av cava i glasen och käkade sjukt god kycklingfilé med pesto, soltorkade tomater och cream cheese.. Det blev massa goda oliver och lyckad ny tzatzikityp och en totalt misslyckad kolasås.. Men Martine hade med sig jordgubbar så glassen var räddad ändå :) När Lise kom ihåg att vi hade Singstar i huset var kvällen räddad (eller förstörd??) och vi sjöng tills rösterna var istort sett borta.. Filmerna jag har sett efter borde för all framtid censureras och preskriberas och vara borta tills någon gifter sig och behöver plågas ;) Utgång till Emil&Samuel som tyvärr var totalt folktomt... Men vi lipar inte, vi drar vidare ;) Efterfest hos Amalia och co. med lite drama, lite snack och mycket rödvin..

ROBYN!!! Tryckte upp linnen, var på en underbar konsert och efterfestade en liten stund på Dr.Jekylls :) Men Robyn alltså, vilken fantastisk energi och vilken imponerande tjej på scen --> INDESTRUCTIBLE!!
Hytteturen i helgen var helt fantastisk, vi har ätit och druckit mest hela tiden och det har inte varit dåliga grejer alltså.. Med risk för att det här blir en matblogg just nu så har vi käkat:
- Röd currygryta med kokosmjölk
- Hemmagjord pizza
- Grillad lax med fetasallad
- Hemmagjorda chokladcupcakes med frosting
- Lyxfrukost varje dag med nybakat bröd och hvalersalat
Vi har druckit massor av cava, vitt vin och Tuborg Lime i solen.. Första dagen vi var på Martines "hytta" (jag skulle inte kalla det för hytta/stuga alltså) var solen uppe direkt på morgonen och det var inte ett moln på himmelen.. Detta ledde till att vi käkade frukost utomhus, tog våra täcken och bäddade ner oss i solstolar på altanen med varsin bok och låg där tills det började blåsa ett par timmar senare :) Därefter gick vi in och blandade drinkar, tog bilder framför peisen och stupade rätt ner i varsin soffa ett par timmar innan vi gick upp, lagade mat och kollade Norge-Danmark i candle light p.g.a. Earth Hour.. Perfect moments alltså! Vilken underbar helg! Som Martine sa: Här kan man verkligen slappna av och inte tänka på massa "måsten" för det finns inga!!


Jag kunde LÄTT ha levt med att alltid ha det som vi hade det dagarna på Asmalöya..
Deiligt, Nydeligt, UNDERBART!!

RSS 2.0