Last night...

... ja, på posten alltså ;) Jag kan inte med ord beskriva hur underbart det kändes att gå ut från den där stora, fyrkantiga, deprimerande industri-klumbeduns-byggnaden nu i morse och veta att jag slapp åka dit tillbaka ikväll igen! Det hela blev ännu mer perfekt när jag kom ut genom dörren, solen strålade och det luktade sommar.. Sådär som det gör en tidig sommarmorgon när solen nyss kommit upp, syrenerna blommar och allt gräspollen inte har hunnit sätta igen mitt luktsinne(haha)... Sååååå kempeflott!

Så nu, mina amigos är det IKEA som gäller efter en veckas ledighet (eller lite jobb kanske också om Personalhuset har nåt skoj åt mig!).. Annars kan jag tänka mig att vara en liten hustomte på Älgen igen som jag var i början här, eller en maskot om man nu vill det? Fast mest är jag ju tydligen som en apa eller liten hamster springandes i ett hjul (om man krymper ner mig till den storleken) om man ska tro på vissa jag jobbat med inatt :P MEN, var han noga med att tillägga, alltid med ett leende på läpparna! (Skönt att höra med tanke på hur otroligt pigg jag har vart vissa nätter.......)

Helgen har spenderats på Saras mest, jobbade på uteserveringen som heter Tostrup fredag och lördag.. I lördags jobbade jag nästan 15 timmar (!) så när jag kom hem köpte jag en kebabrulle med kylling och satte mig i soffan med ett glas Sauvignon Blanc och Så som i himmelen o bara mös.. Sen körde jag ett race på mobilen, lite snack och lite sms och vid halv fem började till och med jag bli lite trött - Thank God!!

Nu är det dags för att somna och börja mitt nya liv - IKEA och Crash Diet!
Beach 2010 -  jag ska göra ett ärligt försök att slippa bada gömd i vassen i år!

Särdeles lek och skratt! Godnatt!

Intervju-high on life!

... har precis kommit hem från en intervju på Academic Work där de rekryterade folk till IKEA's köksavdelning. Ska alltså eventuellt jobba med att rita kök åt männniskor nu! Och det bästa är att jag kommer få BRA lön från början p.g.a. min erfarenhet av handel och det är 4 månaders utbildning - alltså får jag ÄNTLIGEN använda min hjärna igen och inte vara robot längre!

Håll alla tummar ni har för att mina gamla chefer har varit trevliga och bara sagt bra saker om mig nu! FÖR det är så att de faktiskt redan har ringt och pratat med åtminstone en av dem och jag var på intervjun för knappt två timmar sedan - det måste väl vara ett bra tecken?? SHIT! JAG ÄR SÅÅÅ NERVÖS! Tro mig, uppdatering kommer! Ska bara försöka sova lite nu, har inte gjort det än efter nattens jobb.. Som slutade för fem timmar sedan nu... Hmm... Säger man godnatt när klockan är tio på morgonen?? Inte kan det vara godmorgon i alla fall! Eller jo, den här morgonen skulle man nog kunna säga det!

PS. Jag hoppade så mycket i hissen efter intervjun att den sa att den var överbelastad och att någon skulle gå ut innan den kunde åka.. LYCKA! .DS

Livet i Oslo...

... ser ganska mycket likadant ut varje helg - jobba, hänga i parker och festa! Varför byta ut ett vinnande koncept och inte göra så den här helgen med?

Fredag: Jobbade på Saras Telt tills klockan två på natten, var lite sugen på att gå ut en sväng efteråt för man är ju alltid så igång när man går från jobbet.. Men det var ingen annan som hade lust med det (alla sov) så jag gick hem istället och mötte en hungrig pojke i lägenheten =) Så vi gick ner och köpte en pizza på stället rätt över gatan och satte oss i köket och snackade skit över ett par pizzaslizes och tända ljus, KOS!

Lördag: När jag hade sovit bort halva dagen insåg vi att det kanske var dags att sätta igång och ta oss ut i en park någonstans eftersom det var underbart väder.. Så vi gick förbi Rimi på vägen och köpte varsin lunchsallad och slängde kull oss i Slottsparken på ett gäng filtar och myste och löste korsord i värmen! När solen gick i moln efter nån timme gick vi hem igen och jag packade väskan o gick till jobbet igen. Började vid sex, jobbade som ett pucko från typ halv tolv till halv fyra och gick hem trött som ett djur.. Stannade på 7-Eleven och köpte en Cola Light och en liten påse chips till kvällsmat (allt annat såg typ äckligt ut..) som jag knappt hann röra innan jag somnade som ett litet barn =)

Söndag: Sov lääänge och sen var det dags att sätta igång kvällen nästan på en gång.. Gav oss ut i sommar(?)-Oslo och skulle ta oss ner till Aker Brygge och hitta en mysig spot att lägga ut våra filtar på igen! MEN det verkade inte som att någonting var på vår sida.. För det första hade jag 0:- i dricks från kvällen innan när jag skulle hämta dem p.g.a. nåt kassafel.. Sen när vi väl kom fram och hade hittat ett finfint ställe att sätta oss på började det blåsa oroväckande mycket i träden.(punkt punkt punkt...) och sen kan ni ju själva räkna ut vad som hände? Så det blev inte mycket med det öldrickandet på en filt - det blev beskt kaffe på McD istället..

Sen åkte vi faktiskt hem och gjorde oss iordning istället - det var ju röd dag på måndagen och alltså inget jobb =) Så jag åkte iväg med Katta på förfest och drack goda drinkar och kammade hem TVÅ jobberbjudanden! Håll i er nu, jag blev erbjuden MODELLjobb! Men jag har inte hört av dem än så ta det med en nypa salt :P Sen var det ett jobb som värdinna för en nattklubb också, håll tummarna med mig nu så ska vi se att det går vägen!

Nu ska jag publicera det här gamla inlägget och skriva ett nytt om min morgon hittils istället=)
Over and NOT out!

4 my people!

... är den nya städlåten i mitt liv =) Den är helt underbar att städa till, gärna under en fest och med lite halvporrig dans när man böjer sig över bordet för att ta flaskor ;)

Har i alla fall kommit hem efter en helt crazy natt på jobbet nu, jag var ensam på ett ställe som kallas "uttaget" och det var så mycket att göra att jag blev helt genomsvett! Staplade röda postlådor i berg högre än mig själv och sprang fram och tillbaka som en duracellkanin... Så nu kan jag med gott samvete njuta av det underbara vädret som ska komma imorgon i en park och känna att jag redan har tränat =)

Har egentligen inte så mycket att säga just nu men jag kan göra lite skojiga listor! =)

Låtar jag har nynnat på under mina senaste nätter:
- Sissel Thomsen – Ska Vi Plocka Körsbär (why???)
- Timbaland – If We Ever Meet Again (Featuring Katy Perry)
- Dolly Parton – Here You Come Again (orsaken till detta blir strax uppenbar)

3-i-topp coola brev jag har hållt i:
- DOLLY PARTON, Nashville Tennessee USA (Måste vara det *coolaste brevet* OF ALL TIME!!)
- HKH Kronprinsen, Det kongelige slottet, Oslo
- Nåt som skulle till Hjärup (och där kom en låt till (såklart!!) Timbuktu – The botten is nådd)

Diskussioner vi har haft:
- Varför PET-flaskorna inte är likadana här som de är hemma i Sverige. Och är det Norge som ligger efter oss eftersom de har såna där hårda flaskor fortfarande? Eller?
- Manligt/kvinnligt beteende, hur man ska dissa någon på ett bra sätt och inte vara elak och inte "för snäll" så det kan misstolkas..

Fula och töntiga uttryck som den där idiotiska "Jag skiter"-killen har använt under resan hem:
- Gitta
- Tagga (inte som i bilder på face utan som i att dra)
- "alltså" i slutet av alla meningar, alltså.
- Jiddra (jag trodde inte det ordet användes på riktigt på 2000-talet utan bara återfanns i reklamen om knäcke-häxan: "Sluta jiddra, börja trolla")
- Kutta (som i att skita i något, t.ex. kutta å käka alltså)
- I don't give a flying fuck about anything.. fuck!
- Jag är fan inte rädd för någonting i hela världen! alltså...

Som ni kanske märker så är man inte alltid vid sina sinnens fulla bruk när man jobbar natt, varken under tiden eller efteråt - som nu.. Vissa är kanske aldrig det iofs med tanke på hur de jiddrar om en massa fucking skit alltså.. Men jag kommer i alla fall somna ovaggad nu och det är väl tur det för jag vetifan om Therése skulle bli så glad om jag väckte henne lite för att bli vaggad till sömn? Förresten, en återupptäckt underbar sova-låt också: Encore – L'Amour Toujours - Radio Edit

Love!

Underbar dag....

... när solen skiner och det luktar sommar ute, kan man annat än att vara lycklig då? Började dagen med att sova till tre nästan (det är länge för mig!) efter att ha jobbat inatt. Sen kom Therése hem och fick lite fart på mig så vi gick ner till en park precis vid en å (eller ja, ett vattendrag iaf) och slängde ut våra filtar! Jag hade med mig min korsordstidning från Pressbyrån i Gbg som jag begravde mig i den första tiden, det var sådär varmt som det är på sommaren och solen brände härligt när man hade svart på sig =) Sen la jag mig ner och skulle vila ögonen en stund men säg den lycka som varar för alltid..... Då kommer väl en måsjävel och skiter på min vita ullkofta som jag hade som täcke. Förbannade fåglar som inte kan kontrollera sina behov! Finns det några fler djur på jorden som flyger runt och skiter på folk? Nej, jag tror inte det! Alla andra djur har kommit längre i evolutionen och kan hålla sig tills de hittar en lämplig plats. Ja, alla utom en stor hund som satte sig mitt på en träbro vid Aker Brygge idag... Men fåglar däremot, när fan ska de komma vidare i sin utveckling och bli lite civiliserade? Jag blir så trött!

Sen fick vi för oss att vi skulle gå hem, packa väskorna och ta oss till Elixia för lite välbehövlig träning..  Men min Ipod var stendöd och alla andras också, Theréses gymkort var borta och oddsen var liksom lite emot oss. Så det blev en långpromenad i sommar-Oslo istället, har hittat ett gäng riktiga smultronställen längs med Aker Brygge och hamnpromenaden ikväll! Det är såna stunder jag verkligen älskar att bo här, i de sekunderna när man går vid vattnet i solen och det luktar hav, uteserveringarna är fulla av folk och livet känns sådär enkelt och okomplicerat en stund =) Tänkte bara flika in att klockan var halv tio när vi kom hem och det var nästan för varmt att vara ute och gå i kortärmad sweater! Vi gick in i en butik och när vi gick ut insåg vi att det var varmare utomhus än där inne - LIKE!

Hyrde en film på hemvägen (jag var visst ledig inatt!!) och satte oss i soffan med alla brudarna och en stor kopp te. It's Complicated var faktiskt riktigt bra även om den hade ett par infallsvinklar som jag har lite svårt för, jag gillar inte riktigt alla olika relationerna i filmen.. Känns jobbigt ibland när de är lite för lika relationerna som finns i ens närhet liksom.. Men det var en bra film och en pojkvän som var med i filmen var ju helt klockren! En sån vill jag ha om jag ska ha nån - annars får det va! :P

Nu tror jag att det är åtminstone två som är glada över uppdateringen? Jag hatar ju att vara en sån som skriver om vad jag har ätit och gjort under dagen men ni sa att ni ville veta så nu ska jag minsann svälja min mesighet och inse att det kanske faktiskt finns nån som tycker att min vardag kan vara spännande ;) Tänker dock inte göra en Bridget och skriva om vikt, mat, antal units alkohol eller cigaretter.. Nåt får väl ändå vara privat!

LOVE!

Etik och moral...?

... har den runnit ur kroppen totalt om man sitter och läser vykorten som man sorterar på nätterna? Men det är ju inte så att man vet vem som skrivit dem ändå och inte till vem de ska... Så det är ju inte direkt intrång på någons privatliv eller? Men en sak som man skulle kunna upptäcka om man satt och läste alla korten som skickas är ju hur jävla klämkäcka alla ska vara som skriver vykort till varandra.. Det är mycket små skojiga vitsar, mycket prat om hur man såg "Nemo" när man var ute och dök, hur det är jobbigt att ha så bra väder så det blir sååå varmt.. and the game goes on!

Det är ju faktiskt så att man är oftast lite smått skojig när man skriver vykort till någon och försöker skämta till det lite.. Stämningen på ett vykort är alltid glad och lättsam och avslutas på norska med "Glad i deg =)" eller "Klem och slem" eller någon annan liten trevlig ramsa.. (Ja, jag vet att jag skrev trevlig :P ) Men visst är det ganska mysigt ändå, hela grejen med vykort? Jag tänker fortsätta tjuvläsa dem när ingen ser och njuta av hur folk verkligen anstränger sig för att göra varandra glada!

Peace, love and understanding! (eller jag menar kyss, klem och slemmmm!)

RSS 2.0