Fredag igen...

...och jag har varit sjukt dålig på att uppdatera ett tag, men det är väl ett tecken på att jag har haft att göra ;)
För det första så har vi ju flyttat och bor numera på Sukkertoppveien på Rosenhoff! Underbart fina namn de kan hitta på i alla fall.. Så det var ju ett ganska stort projekt måste jag säga, större än man kunde tänka.. Men det är lovely att vara på plats och jag kände mig som hemma i lägenheten på en gång och det är ju inte fel! Eftersom jag inte hade några som helst möbler i mitt rum blev det en tur till IKEA, en ny säng och lite möbler till både mitt rum, vår Walk-in och ett nytt soffbord =) Fick lite lust att vara kreativ så här är en liten bild på en del av det som finns i mina rum just nu:

Förra helgen hade jag finbesök av besta min kompiss, Tiger! Jag var lite halvsjuk så de första kvällarna hade vi bara hjemmekos och lagade mat, kollade På Spåret (ja, jag har svensk tv nu!), drack lite vin, monterade garderoben och bara chillade.. På lördagen var det dags för lite shopping (haha, yeah right lite..) och sen for vi hem och hade lite förfest med ett par jobbarkompisar och en gammal jobbarkompis som var i stan. Det blev Singstar och en underbar version av Bootylicious framförd av två av grabbarna =) Vi drog ut i kylan och åkte ner till Olaf Ryes och efter att ha sett alla köer blev det Kaos, Cava, lite dans och lite drama.. Sen tog Tiger1 och Tiger2 en taxi hem, åt lite mat och däckade i soffan..



På söndagen åkte vi ut till Holmenkollen, kollade på utsikten och hoppbacken (helt stört hur hög den är alltså, att någon ens vågar åka nerför den är sjukt!).. Vi turistade lite och tog bilder vid snöskulpturerna som är där för VM och sen hade vi frusit klart, tog banan ner till stan igen och gick till Friday's på Aker Brygge.. Satte oss i baren och drack varm choklad för att tina oss igen, sen en tvårätters med bruschetta och Chicken Burger och sen var vi ganska redo för en "vanlig" söndagskväll.. Satte oss tillrätta i soffan, låg och snackade lite skit och sen blev det glass och kolasås innan läggdags (vilket jag ville aldrig skulle komma för då var helgen slut)..

I veckan har det inte varit så mycket action på mig (ingen träning alltså, dålig i halsen), men det har ändå varit fullt upp.. Jobbat som alltid och cruisat stan efter en ny outfit till min kommande fest, än så länge har jag hittat skorna och kavaj-koftan jag ska ha på mig, nu saknas bara huvudingrediensen: en klänning! MEN en sak som jag ändå måste vara lite stolt över: i morse blev jag tillfrågad att vara interiöransvarig på köksavdelningen!  Nu har jag alltså både kjökkenseminarier och interiörsansvar att se fram emot när jag kommer tillbaka efter min lilla ferie och fest.. LIFE IS INDEED GOOD!

Som tjejerna i SATC säger så är det alltid en av tre du inte har medan du har de andra två:
* lägenhet
* jobb
* partner
...Jag vet vilka jag har i alla fall och jag måste säga att det är underbart att vara så ego som jag har varit ett tag nu, det märks att det tar mig någonstans och det känns sjukt bra! Imorgon är det fortsättning på jakten efter den perfekta klänningen och på kvällen blir det sushimiddag hos en av Asals vänner.. Jag gillar läget just nu, jag har äntligen hittat flödet ;)

WTF...

... hur mycket saker har jag egentligen?? Och varför inser jag bara det här varje gång jag flyttar? Just nu står det sju överfulla blå IKEA-kassar och tre fullsmockade resväskor på golvet inne i mitt lilla rum som just nu är kalt och kallt.. Fick frågan innan hur det kändes att sova här sista natten och om jag ska vara ärlig har jag aldrig varit mer lycklig över att flytta! Droppen var när jag hade på musik och packade mina sista kläder (ja, jag packar bäst till Swedish House Mafia och Avicii- precis som jag städar bäst till Build me up Buttercup och The One and Only). Det knackade på dörren och utanför står en tråkig filur som ber mig att sänka för han ska sova... SERIÖST?! Klockan är halv elva, jag flyttar imorgon, du behöver aldrig mer lyssna på min musik, jag behöver den för att orka - PLEASE?! Nej då, det går ikke an! Han skulle varit med när jag skulle flytta hit och var uppe tills halv fem eller nåt och packade med Try sleeping with a broken heart på alldeles för hög volym för grannens bästa.. Men som den goda sambon jag är skruvade jag ner musiken och tappade peppen på en gång.. Det enda som gick runt i mitt huvud var "Fy fan vad det ska bli skönt att flytta" så det passade jag på att skrika rätt högt.

Imorgon går flyttlasset och vi tar en spending spree på jobbet och spenderar kvällen med att bygga Walk-in och ligga i soffan med fjärrkontrollen i handen och tända och släcka elden =)  Nu ska jag för sista gången lägga mig i mitt lilla långa rum, kolla på OTH och somna..

BTW: Innan jag skulle gå hem idag pratade jag och en kollega om att gå ett par minuter tidigare och ta den tidiga bussen hem.. Jag tyckte det lät som en bra idé och att det är skönt att komma hem, då låter det såhär:
Jag: Ja, det gör vi! Skönt att komma hem lite tidigare..
Kollega 1 (skrytigt och lite näbbigt): Ja, och sen måste jag ju göra mig i ordning för min dejt ikväll.
Jag: Haha, det var därför du ville hem... Hahahaha
Kollega 2: Vad pratar ni om?
Kollega 1: Charlotte är sint för att jag har en dejt ikväll och hon inte har det!
Jag: Hahahaha.. Tror du det? Jag har inte tid med nån jäkla dejt - jag ska packa ikväll, flyttar imorgon om du har glömt det.......

Ni som känner mig förstår hur tankarna gick i huvudet och hur nära det var en bitch slap! Godnatt!
PS. Gör inte Jell-o och hoppas på att äta den snart... Det tar 4-6 timmar i kylskåpet... :'(

Every song ends...

... that doesn't mean that you can't enjoy the music!
Just nu sitter jag och kollar på Uppdrag Granskning från tidigare ikväll om svenskar som bor och jobbar i Norge.. Svenskar som sitter på Stabburets fabrik och alltså skalar bananer... SERIÖST!! Vem fan tar ett sånt jobb? Oavsett vilket land det är i och oavsett hur desperat man är så finns det väl alltid någon annan chans? Jag skulle vilja ruska om de där människorna och säga att de ska ta sig loss från Adecco och i stort sett alla bemanningsföretag (utom Academic - love them!) och hitta eget jobb och värdera sig själv högre! I Oslo finns det chanser om man bara öppnar ögonen och vågar försöka! Det är klart att Uppdrag Granskning inte skulle tjäna något på att sända ett program om det?!

Jag valde iofs att ta ett (skit)jobb på posten när jag var som mest desperat efter att få jobba och trivdes inte alls speciellt bra med jobbet - jag klarade inte av att göra samma sak natt ut och natt in - MEN det var massor av norrmän (faktiskt var majoriteten norsk medelåder) som jobbade där och hade gjort det i ÅR och trivdes med det.. Och jag hade en stabil inkomst och kunde i lugn och ro söka ett nytt jobb som jag verkligen ville ha under tiden utan att ekonomin blev lidande..

By the way, tjejen som skalade bananer hade högre lön än jag hade hemma efter fem år i handels... FEM ÅR!

En sak som man borde komma ihåg är att en del norskar tycker att det är vi svenskar som kommer och "tar deras jobb" och snyltar på deras olja.. Att det är en del (ok, oftast äldre) norskar som är lite bittra över alla norska ungdomar som inte har några jobb för att svenskarna har tagit dem. Man får inte glömma att där det finns mardrömmar är det klart att det finns solskenshistorier.. Jag har precis fått tag i en underbar lägenhet och fått ett förtroendeuppdrag på jobbet så jag är minsann ingen bananskalare :D

Mitt nya uppdrag är att jag ska hålla i ett seminarie för IKEA Family medlemmar där jag tillsammans med en person från Komm-In (kommunikation och inredning) ska hjälpa medlemmar att planera sina nya kök! Jag ska vara den personen av ca 60 anställda som får chansen att visa framfötterna och hålla i ett föredrag för mellan 15 och 30 personer! Jag blev superglad över att bli tillfrågad och det känns som att jag fick en liten bekräftelse på att jag faktiskt "gör nånting rätt" på jobbet.. Att jag får uppskattning för det jag gör varje dag känns helt underbart och jag tycker ju sånt här är superkul! 

Sen har jag kommit igång med min träning på allvar och det känns verkligen härligt! I söndags var jag på Zumba, måndag var det Street Jazz, igår var det Pilates och imorgon ska jag på Fitness Fusion (yoga/pilates/styrka).. Så alla som undrar hur jag har det i Norge efter att ha sett programmet? Kom och se på mitt gym med gratis spa, min lägenhet med gaseldad öppen spis och hälsa på när jag (av alla svenska OCH norska köksanställda) ska hålla föredraget på IKEAs bäst säljande köksavdelning, NI ÄR VÄLKOMNA NÄR SOM ;)

"Ja, vad är det min prinsessa?"

Jag vet verkligen inte om jag ska skratta eller gråta, bokstavligt talat.. Paret som har bor här vägg i vägg med mig är helt störda.. Tjejen har jag kanske sagt nåt om innan? Hon är inte redig alltså! Just nu lagar han mat och diskar medan hon ligger och gäspar i soffan med benen i kors och ser ut som en sur bortskämd barnrumpa och smsar med sin polare.. Detta är ett ganska vanligt scenario i lägenheten just nu.. För några dagar sen skulle hon gå på toaletten och bad honom att stanna utanför tills hon kom ut för att hon hade sån träningsvärk att han kanske skulle behöva hjälpa henne upp.. Ska han torka henne i arslet och sätta på en ny blöja samtidigt eller? 

Jag tror jag smäller av alltså! Hade jag haft en kille som lagade mat och servade mig med diverse saker hela tiden så hade jag åtminstone tagit disken!!!! SHAPE UP, JÄVLA BARNUNGE! Tyvärr är det väl lika mycket hans problem som hennes eftersom han är en sån total toffelhjälte och en sån kille som skulle besöka en dominatrix för att bli lite plågad.. Totalt S&M-förhållande alltså! Jag kan verkligen tänka mig henne stående på hans rygg när han ligger på mage och säga - bär mig till jobbet, din lilla jävla tönt! Eller är du inte stark nog? Orkar du inte, din pussy?

Killar - vi gillar att ni tofflar och tar hand om oss, men det får ju för fan finnas gränser! ;)

Past due...

... verkar inträffa när man närmar sig 25 nuförtiden! Jag som tycker att jag har det så bra nu, hade en riktig fjortisfylla i helgen för första gången på länge och känner mig just nu yngre än någonsin! (Är iofs yngre just nu än jag någonsin kommer bli igen, hm....)

MEN en dag när jag skulle sätta mig och äta lite på jobbet, satt en av tjejerna från i lördags (singel och över 25) vid ett bord med en tjej med en bebis (ca 25).. (inte bebisen alltså utan mamman) Vi skrattade lite åt hur galet det blev i helgen och sen kom en av kvinnorna från min avdelning också och satte sig vid bordet och vips! så var det babysnack rätt igenom... Hur mycket han sov, att han växte bra trots att han inte åt så mycket och att han var så himla snäll och lugn (Ja, ok det var han men kom igen - så säger man ju om ALLA barn!).. Tjejen jag hade varit ute med hade inte tid att sitta där längre och skulle tillbaka till jobb och där satt jag - i lejongropen! Jag kände att jag inte hade så mycket att tillföra till två tvåbarns- och en trebarnsmammas babyprat och satt mest och åt min mat.. Då kommer frågan: "Men Charlotte, vill inte du ha barn?"

Jag satte i halsen och visste inte vad jag skulle svara utan blev mest paff och tyst (kände mig totalt påhoppad).. Till slut fick jag i alla fall fram: "Ja, jo, någon gång vill jag väl det.. Men jag tänkte att jag åtminstone skulle hitta en pappa till dem först.." Kvinnorna runt mig skrattade lite och insåg väl att det blev lite knas, men jag tycker inte det är ok att det ska vara självklart att man ska skaffa barn så fort man är över 20? Som att det är någon hemlig klubb jag borde ha SKITBRÅTTOM för att komma med i. Alla gör precis som de vill och jag tycker det är underbart med folk som skaffar barn. Enligt mig är det något av det största som finns och jag vill absolut uppleva det någon gång.. Men jag tänkte bara säga att mitt bäst-före-datum är lååååångt borta än och jag har INTE bråttom dit! What's the rush, people?

Reggaekonsert och ormdröm..

.. det är väl egentligen det enda jag behöver skriva om min sista vecka? Jag har jobbat rätt mycket, en del övertid (klirr!) och tränade ganska duktigt förra veckan.. Nu ska jag bara försöka att keep it up den här också..

Helgen är väl egentligen det som är intressant att läsa om kanske? I fredags var jag hemma hos söta Martine som hade lagat supergod älggryta och en nydelig cheesecake till efterrätt! Vi satt och skravlade en massa om allt från barn som håller sina föräldrar vakna hela natten till jobb och goda viner.. Man kan väl säga att vi hade en egen vinprovning egentligen eftersom vi drack både rött, vitt och cava =) Jag tror även att jag kunde se "mitt blivande hus" från hennes balkong!

Lördagen var jag tillbaka på jobbet igen och jobbade en "kosevakt" som de andra kallade det - 12-17 =) Eftersom jag bara hoppade in extra så kunde jag styra lite vilka timmar jag hade lust att spendera på jobbet på min lediga lördag.. Så det var nice, dagen gick riktigt fort.. Därefter bar det hem och det var dags att göra sig klar - då vaknade min kläd-perfektionist-hjärna igen  ->  Vad fan har man på sig till en reggaespelning? Så efter mycket ångest och stora problem med klädvalen gav jag mig iväg till förfesten alldeles för sent med en flaska vin i bagaget.. Den tog slut fort och sen gled det ner ett par glas vin till och när vi var på spelningen var det öl som gällde... Kommer jag ihåg låtarna på spelningen? Nej. Kommer jag ihåg hur artisterna såg ut? Nej. Kommer jag ihåg att det var bra stämning? JA! Det som har etsat sig fast var att jag hade jäkligt kul och när jag vaknade klockan ett dagen efter och inte trodde jag hade somnat än insåg jag att det kanske inte blev som jag hade tänkt mig.... Hmm.. Men det var tydligen inte bara jag som råkade missbedöma lite och det är ju skönt att inte vara ensam om en sån karatefylla!

Resten av veckan har varit mest jobb och jag har inte gjort så speciellt mycket egentligen.. Asal och jag har gjort en lång lista på ikea.no på allt vi vill ha och idag ska vi ta en tur till mitt jobb på min lediga dag och kolla in vad det är vi ska handla om två veckor! Innan dess ska jag försöka att (äntligen) ta mig till banken och visa mitt nya personnummer, träna och slänga i mig lite mat... I'd better get to it!

PS. Drömde en skitäcklig dröm inatt om att det var massor av lååånga ormar överallt och de attackerade så fort de såg människor.. Jag var ute och sprang med min lillasyster och trampade ihjäl en orm så den inte skulle bita mig, sen fick hon ett hugg av en annan.. Det var en jäkla tur att jag vaknade och insåg att det för det första inte är sommar så det är inga ormar ute och för det andra bor jag i Oslo och ormar gillar inte asfalt.. Kanske ska ringa och varna min lillasyster dock, men det är nog ftf snö på marken hemma så jag slappnar av ett par veckor till!

RSS 2.0